Grote Einduitvoering in Pippi spirit

WE DOEN HET AL JAREN, WE DENKEN DAT WE HET NOG STEEDS KUNNEN...

De eigenwijze, speelse spirit van Pippi Langkous waart dit jaar door de Grote Einduitvoering van Artamuse, dat belooft wat! Waar Pippi is daar zijn ook Annika en Tommie. Het programma van het rebelse en vrije slotconcert wordt daarom ook gekenmerkt door het thema vriendschap. Of ze ook aftrappen is nog maar de vraag maar de voeten gebruiken ze zeker: het slagwerk trio van docent, muzikant en componist Gian Prince. Drie top leerlingen laten hun rebelse drumkunsten zien op slagwerk. Nog meer voeten in beweging bij de ‘dancing queens’ van dans docent Angelique Coenen. De passen zijn niet vrij, de choreografie wel. En het nummer waarop gedanst wordt is eigentijds rebels: Darkside van de Britse DJ producer Alan Walker. Coenen is muzikaal geïnspireerd door Ruud Smeets. Hij was het die met zijn toetsenleerlingen het nummer uitkoos voor de Einduitvoering. Het wordt gespeeld met 48 handen, hoe dat kan moet je zelf maar komen zien.Op de snaar leerlingen en de inzet van Berthe van den Boomen kan Artamuse gelukkig elk jaar rekenen. Zij spelen ‘gewoon’ vriendelijk, gelukkig maar want die kwaliteit kunnen we goed gebruiken om mensen weer met elkaar te verbinden.Een speciale rol is weggelegd voor Tara Pijpers, ex-leerling en zangeres. Zij zal dé hit van 2019 op haar manier vertolken, ‘Arcade’ van Duncan, samen met de gitaristen van Van den Boomen en de pianisten van Smeets. Maar het publiek speelt de hoofdrol in de Pippi Experience mét zang, kleurrijke boomwhackers en P-Bones. No time for sleep, we gaan samen boom-whacker worden!De cello club van Sara Noordkamp en de dwarsfluitisten van Frank Habets strijken en fluiten graag tegen de snaren in. Dat zullen ze op 16 juni samen doen, waarna het stoere Koper- en Slagwerkensemble van Frank het podium verlevendigt met SAVIA, een eigen compositie van Habets die Levenskracht betekent. Artamuse is niet stuk te krijgen, dat laat ook JazzImpro o.l.v. Ruud Smeets in de nazit horen. Muziek, dans en cultuureducatie voor iedereen, daar gaan we voor. Talent is immers wat je bent, daar staan we voor. Ook u bent van harte welkom om het culturele seizoen rebels, vrij en vriendschappelijk met ons te komen afsluiten. Op zondag 16 juni, vanaf 15.00 uur in het Asta Theater in Beek. Entree € 4,-. www.artamuse.nl

Check het complete programma in de flyer

Uitgelichte berichten
Recente berichten