Arta Unplugged


SAMEN LIEDJES LUISTEREN

Het duo Kivits en Kuske, het duo Ahrendt en Pentamix en The Pops. Het zijn allemaal vrij onbekende singer-songwriter duo’s en bands maar ook allemaal vrij goed. Die aandacht zal dus wel komen, zeker na ARTAMUSE UNPLUGGED op 20 februari. Eindelijk staan de akoestische talenten van de pop-rock afdeling van de muziekschool in de spotlight. Er komen er namelijk steeds meer. Akoestische muziek en zachte liedjes zijn ‘hot’, en jij bent welkom om dit gratis concert bij te wonen in Beek.

Er komt een nieuw muziekcafé in Beek: de Artamuse locatie op de Dr. Stassenstraat 88 in Beek. Heel logisch want het wemelt er van de goede muzikanten. In Beek is een leslocatie van de muziek- en dansschool, veel pop-rock leerlingen zijn er toch al elke vrijdag aanwezig om les te krijgen van bijvoorbeeld Ruud Smeets of Manfred Picklaps. De pop-rock afdeling ‘ArtRocks’ organiseert meestal concerten búiten de deur in café’s als De Meister en De Buren. Vaak staan de jonge pop-rock leerlingen ook op festivals en events of leuken ze de pauze momenten op in Schouwburg De Domijnen. Steeds vaker worden die optredens gedaan door akoestische formaties, bestaande uit 2 of 3 leerlingen.

Op 20 februari is er een muzikale mix van piano, gitaar en zang. ‘Softpop’ heette dat ooit, nu noemen we het ‘Unplugged’ of ‘Akoestische muziek’. Het wordt gemaakt door singer-songwriters en singers en songplayers. Door jonge mensen zoals Marjolein Kivits (zang) en Pascal Kuske (gitaar/zang), broer en zus Mascha en Timo Ahrendt, Aïsha Duysens (piano), Xander Mertens(piano), Manon Bours (piano), Nicky Mans (piano) en Sofia Janssen (piano), maar ook een mooi duet door Victor Gu en Kevin Huynh op piano. De band Pentamix, bestaande uit: Arjanne Beukers (zang), Gideon Jansen (elektrische gitaar), Stefan Groeneveld (gitaar), Chloé Delarue (piano) en Joran Vaessen (cajon) lijkt een wat vreemde eend in de bijt. Toch spelen ook zij het liefst een wat relaxter repertoire evenals de band The Pops, bestaande uit: Melissa Knubben (zang), Manon Bours en Juul Bartholomeus (piano), Jordy Loos (gitaar), Chris Hamers (bas) en Rens Hamers (drums).

ARTAMUSE UNPLUGGED is de tegenhanger van de rock band avonden van ArtRocks die bijna altijd in poppodium Volt gehouden worden. Het akoestische concert op 20 februari begint om 19.00 uur, Dr. Stassenstraat 88 in Beek en is geheel gratis.

GA HIER NAAR DE FOTOREPORTAGE VAN AMANDA VAN DER LUGT!

>>> Akoestische gitaar les <<< >>> Korte Pop-rock cursus gitaar <<<

>>> Elektrische gitaar les <<< >>> Basgitaar les <<<

Uitgelichte berichten
Recente berichten