Togo Muziek Benefiet

Concert Max Martinus & friends

Soms komen een aantal dingen op zo’n manier samen dat het lijkt ‘alsof het zo moet zijn’. Dat dacht de jonge scholier en marimba speler Max Martinus toen hij met het idee kwam om een benefiet concert te organiseren voor Togo. Hij is opgetogen, in juli gaat hij naar dit mooie land toe in het kader van Global Exploration. Maar voordat het zover is, moet hij 1.800 euro aan sponsorgeld bij elkaar zien te vergaren. Het benefiet concert is op 17 februari om 15.00 uur in Beek. Ook jij kunt erbij zijn.

Als je uit zo’n muzikale familie komt als Max Martinus (16) is het niet zo gek dat er in je netwerk veel muzikanten zitten. Zeker niet als je zelf ook op hoog niveau slagwerk speelt bij fanfare Sint Jozef (Buchten). Zo bemachtigde Max tijdens het onlangs door de LBT georganiseerde solistenconcours nog de beker in de 2de divisie met 92 punten en lof der jury. Het muziekstuk wat hij daar speelde zal ook klinken tijdens het benefietconcert. Mee musicerende vrienden waren snel gevonden en al even opgetogen over Togo; een typisch Afrikaanse republiek qua natuur, klimaat en bevolking. Max lijkt geboren voor de muziek, het is voor hem een vanzelfsprekende manier om geld mee in te zamelen voor een reis die hij in juli 2019 gaat maken. Samen met tal van andere scholieren en de organisatie Global Exploration gaan ze op reis naar Afrika. De organisatie verzorgt al jaren buitenlandreizen voor scholieren als een soort interculturele stage. Ze streven daarmee vier doelen na, waaronder wereldburgerschap en het vergroten van bewustzijn. Leerlingen moeten de handen uit de mouwen steken. Een van de voorwaarden van Global Exploration is dat je een groot deel van het avontuur zelf bij elkaar sprokkelt. Max gaat het bij elkaar ‘tokkelen en tingelen’ op de marimba en de piano. Hij speelt op hoog niveau, net als zijn ouders en zus, maar is muzikaal de uitzondering binnen het gezin want zowel zijn ouders als zijn zus bespelen een blaasinstrument. Een van de ‘friends’, zangeres Tara Pijpers (19), doet ook mee. Tara was vorig jaar zelf in Zuid-Afrika met Global Exploration, en groot fan van het land. Het geëngageerde lied ‘Apartheid es ein skone zaak’ van Karin Bloemen, mag daarom niet ontbreken. Bloemen zong het nummer zelfs voor Nelson Mandela. Verder doen mee: Annick Martinus (alt saxofoon), Louis Martinus (klarinet), Suzanne Welters (sopraan- en altsaxofoon, piano), Willy Huppertz (piccolotrompet en trompet), Tjeu Zeijen (piano), Helen Hendriks (dwarsfluit) en Carlo Plaum (accordeon). De zaal, de techniek en een stukje publiciteit worden gesponsord door Artamuse. Daar werken zowel zijn eigen moeder als die van Tara. Artamuse organiseert regelmatig een benefiet onder de vlag HART4GOOD.

Benefiet concert ‘OpgeTOGO’ | zondag 17 februari 2019 | 15.00 – 17.00 uur | Artamuse, Dr. Stassenstraat 88 Beek | Entree: E 15,- Er zijn al 40 stoelen verkocht!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • YouTube Social  Icon
  • Twitter Basic Square
Logo_Artamuse_pms_rood_2-400x400.jpg

Artamuse 
Postbus 499
6160 AL Sittard-Geleen

Artamuse Beek
Dr. Stassenstraat 88
6191 VP Beek

046 428 01 00 

Artamuse Buchten
p/a Kerkvonderen 11
6122 CK Buchten
046 428 01 00

Artamuse Geleen
p/a Graaf Huyn College
Jos Klijnenlaan 683
6164 AP Geleen

046 428 01 00

Artamuse Sittard
Broeksittarderweg 1
6137 BH Sittard

046 451 89 51

Artamuse Stein
p/a  MFC De Grous
Heerstraat-Centrum 38
6171 HW Stein

046 428 01 00