Koen Delil bij Artamuse in de SPOTLIGHTS!


Koen Delil (10 jaar) bij Artamuse in de SPOTLIGHTS: niet omdat het móet, maar omdat het mág als deelnemer van het jaarlijkse Solistenconcours!

Ben jij ook een slagwerker en/of koper-, of houtblazer en wil jij shinen als solist?

Dan doe je enthousiast mee op het Artamuse Solistenconcours 2019. Ook dit jaar zijn er weer heel veel gemotiveerde Hafa-leerlingen die zich op deze manier in de spotlights blazen en slaan!

We stellen uit elke discipline (hout, koper en slagwerk) één leerling in het bijzonder aan u voor, en vandaag zetten we

Koen Delil (hoorn) in de SPOTLIGHTS:

- [1.] Stel jezelf kort voor: wie ben je, hoe oud ben je, wat is jouw instrument, hoe lang speel je dat al?

* Ik ben Koen Delil, 10 jaar oud en ik speel al 3,5 jaar hoorn en mijn docent is Jan Kitzen.

- [2.] Bij welke verenging speel je en waarom? Hoe ben je erbij gekomen? Zo niet, waarom speel je niet bij een vereniging? * Ik speel bij fanfare Concordia Einighausen. Papa en mama spelen ook hoorn en dat wilde ik ook heel graag.

- [3.] Heb je wel eens eerder meegedaan aan een concours? * Ja, al drie keer. Vorig jaar bij Artamuse haalde ik de finale. Daarna heb ik nog meegedaan in Buchten en op het Roderlandtoernooi in Kerkrade.

- [4.] Waarom doe jij mee aan het Artamuse Solistenconcours 2019? * Ik doe mee omdat ik graag wil laten horen wat ik kan en wat ik geleerd heb bij Jan Kitzen.

- [5.] Wat verwacht je van het concours? * Dat het net zo leuk wordt als vorig jaar.

Op de foto staat Koen vlak voor het najaarsconcert van 2018 met op de achtergrond de hoorns van pap en mam en op de tweede foto de hoorns uit ons gezin, want broertje Job is dit jaar ook begonnen bij Jan Kitzen.

De Planning voor het Solistenconcours 2019 is bekend.

In totaal ruim honderd muzikanten doen er mee met het concours, waarvan de finale op 2 februari is gepland. Voor de concoursdeelnemers betekent dit dus flink repeteren, zodat zij straks kunnen shinen voor de jury.

De voorronde jury bestaat uit: Frank Rademakers (slagwerk), Noël Speetjens (koper) en Jacques Claessens (hout). In de finale wordt de uitslag bepaald door Jos van de Braak. De planning van de voorrondes en de finale ziet er als volgt uit: * Op zaterdag 02 februari: slagwerkers aanvang: 09:00 uur.

* Op zaterdag 02 februari: koperblazers aanvang: 10:45 uur

* Op zaterdag 09 februari: houtblazers aanvang: 10:00 uur

* De finale is op zaterdag 09 februari om 19.00 uur in de concertzaal in Sittard KLIK HIER VOOR DE PLANNING VAN HET SOLISTENCONCOURS 2019

Uitgelichte berichten
Recente berichten