#IARTAMUSE actie én reactie

De donderslag aankondiging van gemeente Sittard-Geleen rond de muziek- en danssubsidie aan Artamuse wordt beantwoord met een lawine aan publieke reacties. Bij het muzikale protest op 1 november in Geleen waren 200 mensen aanwezig. Minstens hetzelfde aantal Zienswijzen zijn inmiddels verzameld en ingediend. In de media is elke dag aandacht voor de voorgenomen bezuinigingsplannen. En de Facebook pagina van het Centrum voor Muziek, Dans en Cultuureducatie heeft sinds vorige week een organisch bereik variërend van 4.500 - 10.000 mensen. Maakt actie voeren het verschil?

Op 13 en 14 november wordt het definitieve besluit genomen over de aangekondigde bezuinigingskaalslag bij Artamuse. Dan zullen we weten: heeft de publieke steun aan Artamuse het verschil gemaakt? De leden van het actie team zijn ervan overtuigd dat actie voeren vóór het behoud van de subsidies voor muziek, dans en cultuureducatie wel degelijk uitmaakt. De steun voelt, volgens het Artamuse team, ‘hartverwarmend’. De actie #IARTAMUSE - met name natuurlijk de gevolgen van de zeer drastische voornemens - leeft in de verschillende media. Het eventuele verdwijnen van alle subsidie aan Artamuse is onderwerp van gesprek in tal van lokale en regionale kringen. Logisch, want het gaat niet puur om de 1.400 particuliere leerlingen.

De steunbetuigingen aan Artamuse variëren van liefdevol tot keihard. De politiek van Sittard-Geleen krijgt er flink van langs. Ondertussen worden de fracties door en over Artamuse geïnformeerd om het brede(re) belang van de organisatie duidelijk te maken. Ook het verenigingsleven gaat van wéér een subsidieslag de gevolgen zeker merken.

Wat écht nog verschil gaat maken is op 13 en/of 14 november vanaf 18.30 uur live – en liefst in rood/zwarte kleuren - aanwezig zijn bij de Raadsvergaderingen in het Stadhuis van Geleen, Markt 1.

Van liefdevol: ♥︎

​ tot keihard:

Niets is zeker en het besluit moet nog vallen, maar er begint een ander geluid (door) te klinken in de raad volgens De Limburger. Blijf stemmen, delen en reageren. Tot en met 14 november mag je uiteraard ook blijven Whatsapplaudiseren. Deze actie zal later in de week nog eens worden gedeeld.

De steunbetuigingen aan Artamuse zijn super,

klik op onderstaande button voor een samenvatting van de acties die je nog kunt doen als burger.

Zeer veel dank hiervoor:

Uitgelichte berichten
Recente berichten