Seniorenorkest 'Oud of the box' zkt. leden

Leeftijd is niet belangrijk. Niveau ook niet. Intentie wel, om eens in de 14 dagen muziek met elkaar te maken vanuit plezier, passie en nieuwsgierigheid. Niet omdat je je verplicht voelt om er van alles bij en naast te doen. Muziek maken om de muziek, om de liefde voor het instrument, om het contact met elkaar. In eerste instantie actieve ouderen of senioren; wijze mensen die weten dat muziek maken je jong houdt. Vanaf 10 oktober op de woensdagavond van 19.30 – 21.00 uur bij Artamuse op de Herenhof 8 in Geleen. ‘Oud of the box’ is het orkest in de wandelgangen al gedoopt, maar die naam mag overboord. Het nieuw op te richten senioren- en ouderenorkest van Artamuse weet hoe belangrijk vrijheid is voor haar te werven leden. Vrijblijvend en vaardig muziek samen willen maken is dé reden om het initiatief in deze streek te starten. “Er zijn steeds meer ouderen die graag met muziek, zang en beweging bezig zijn maar geen verplichtingen ernaast willen, zoals optreden met een band, marcheren of meedoen aan concoursen,” zegt Helen Hendriks, muzikant en afdelingshoofd Muziek bij Artamuse. “Binnen het verenigingsleven maar ook daarbuiten wordt soms de fysieke en de sociale belasting van het muziek maken te groot.” Van filmmuziek, musical nummers en Abba megahits tot stukken van Tsjaikovski, Mozart, wals- en marsmuziek. Het repertoire wordt breed ingezet en mag door de orkestleden zelf worden bepaald. Vrijheid en zelfbepaling staan voorop. “Zij nemen de melodie mee, wij arrangeren die en stemmen partijen af, zodat de muziek op het lijf van de leden geschreven wordt.” Orkestleider Jan van Hulten, die ook in Duitsland diverse orkesten leidt, zal samen met collega’s van Artamuse de arrangementen gaan verzorgen. “Het initiatief is nieuw, out of the box. Dat kan ik muzikaal doortrekken, bijvoorbeeld door Waterloo van Abba een Amadeus Mozart jas aan te trekken. Maar uiteindelijk bepalen de leden dat.” Speelplezier staat voorop, dus het ligt voor de hand om bij de aftrap muziek te kiezen die luchtig is, lekker in het gehoor ligt en beklijft door de gemakkelijke melodie of het aanstekelijke ritme.” Het orkest denkt qua samenstelling aan blazers, strijkers, slagwerkers en bassisten. Maar als er een accordeonist, gitarist, zanger, harpist of keyboardspeler aan boord wil, graag zelfs. “We hopen uiteindelijk op zo’n 30 leden maar klein beginnen is fijn. Bij 5 aanmeldingen starten we.” De kosten zijn laag, E 7,50 per les inclusief koffie of thee. Iedereen is vanaf woensdag 10 oktober om 19.30 uur van harte welkom bij Artamuse Geleen. “Deze regio kent veel goede muzikanten en genoeg ouderen met vrije tijd, behoefte aan contact en zin om iets nuttigs te doen.” ‘Dae gooje auwe tied’ is voorbij maar het is nooit te laat om nieuwe herinneringen te maken. Seniorenorkest ‘Oud of the Box’ start op woensdag 10 oktober van 19.30 – 21.00 uur, Poplokaal (benedenverdieping), Herenhof 8 in Geleen. De eerste les is gratis. Aanmelden via t 046 423 01 00 en/of info@artamuse.nl o.v.v. seniorenorkest. Meer info: www.artamuse.nl/seniorenorkest >>> Meer info over het Seniorenorkest <<<

Uitgelichte berichten
Recente berichten