Tips van onze Ballet Basics meiden


Ontmoet Yana (8 jaar), Rosanne (8 jaar), Jolie (7 jaar), Charlotte (7 jaar), Nayhanne (8 jaar) en Alica (9 jaar). Deze 6 jonge meiden hebben één ding gemeen: ze willen allemaal dolgraag leren dansen. ​We vroegen de dames of ze nog tips hebben voor alle meiden die op klassiek ballet gaan, omdat ze willen leren dansen. De super tips van onze meiden lees je hier! Van de groep meiden die bij Angelique Coenen-Wijen Ballet Basics doen wilden er zes wel geïnterviewd worden. We vroegen hen waarom ze klassiek ballet zo leuk vinden, waarom ze wilden leren dansen, van welke muziek ze houden en of ze tips hebben voor iedereen die het wil leren.

Zonder uitzondering zeggen ze allemaal dat ze klassiek ballet zo leuk vinden vanwege: - Het dansen zelf, hoe kan het ook anders op die leeftijd met zo'n bewegingsdrang!? - De klassieke muziek, opmerkelijk voor zulke jonge meiden! - De tutu's, dat hoort bij ballet les en maakt het plaatje compleet! Hier de supertips van onze 6 enthousiaste Ballet Basic leerlingen: * Yana (8 jaar) * Zit al 4 jaar op ballet en wil vooral mooi leren dansen, zoals ze dat in het theater doen. Haar supertip is om door te zetten, en niet te snel op te geven als je ballet wil leren. Zij doet het thuis bijna elke dag, liefst op Franse muziek. Frans is haar lievelingstaal. * Rosanne (8 jaar) * Rosanne zit nu 3 jaar bij Angelique op ballet, ze is begonnen met Kleuterdans. Behalve van klassieke muziek houdt ze ook van hip hop. Ballet vindt ze niet zo moeilijk. Haar supertip is om gewoon je best te doen. Optreden vindt ze geweldig. * Jolie ( 7 jaar) * Jolie droomde er altijd al van om sierlijk te leren bewegen. Behalve klassiek ballet doet ze ook aan jazz dance, en ze heeft auditie gedaan voor Kinderen voor Kinderen. Ze leert veel van de juf en haar supertip is om vooral plezier te hebben in het dansen. * Charlotte (7 jaar) * Charlotte danst nu 2 jaar bij Artamuse en ze wilde op ballet, 'omdat ze wilde leren dansen'. Logisch toch! Ze doet alleen klassiek ballet en vindt de lessen niet moeilijk. Ze wil ook graag viool leren spelen. Haar supertip is om te kiezen voor wat je leuk vindt. * Nayhanne (8 jaar) * Nayhanne vindt dansen super leuk, ze wilde heel graag op ballet. Thuis beweegt ze ook veel, op bijna alle muziek. Ze is fan van YouTube ster MeisjeDjamila. Ze vindt niks stom aan de les en haar supertip is 'dansen moet je gewoon doen.' * Alicia (9 jaar) * Alicia weet niet hoe lang ze nog blijft dansen, niet haar hele leven. Sommige pasjes lijken moeilijk, maar ze heeft het vertrouwen dat ze alles wel leert. Alicia smelt voor Nijntje en haar supertip is 'je moet iets eerst leuk vinden en dan pas op les gaan'.

Check Ballet Basics! Wil jij ook sierlijk of mooi leren dansen? Leren hoe je een rechte rug maakt en zo stil kan zijn als een muis? Lachen met al die meiden, nieuwe vriendinnen maken? Elke week een les in een balletzaal en optreden voor publiek? Heel veel leren en bewegingsspelletjes doen met een hele leuke juf? >>> Misschien is Ballet Basics dan iets voor jou!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • YouTube Social  Icon
  • Twitter Basic Square
Logo_Artamuse_pms_rood_2-400x400.jpg

Artamuse 
Postbus 499
6160 AL Sittard-Geleen

Artamuse Beek
Dr. Stassenstraat 88
6191 VP Beek

046 428 01 00 

Artamuse Buchten
p/a Kerkvonderen 11
6122 CK Buchten
046 428 01 00

Artamuse Geleen
p/a Graaf Huyn College
Jos Klijnenlaan 683
6164 AP Geleen

046 428 01 00

Artamuse Sittard
Broeksittarderweg 1
6137 BH Sittard

046 451 89 51

Artamuse Stein
p/a  MFC De Grous
Heerstraat-Centrum 38
6171 HW Stein

046 428 01 00