Ontwapenend, deze pianoleerlingen


Piano docent Fons van der Linden heeft een aantal leerlingen gevraagd waarom ze eigenlijk op pianoles zitten. Hun antwoorden zijn verfrissend en ontwapenend. Mette Beckers (17 jaar) heeft voor haar profielwerkstuk op school het thema 'Muziek en het brein' gekozen. "Al van kleins af aan krijg ik veel soorten muziek te horen van mijn ouders. Elke dag staat er wel iets anders op. Hierdoor is mijn interesse in de muziek groot. Ook heb ik elke week pianolessen die ik met veel plezier volg. Het blijft leuk om de muziek te kunnen lezen en tegelijkertijd met twee handen de goede toetsen te spelen. Ik vind het bijzonder dat dit mogelijk is en wil er er meer over weten. Het lijkt me heel interessant om te zien hoe de muziek verwerkt wordt in de hersenen en of er daardoor verdere ontwikkeling ontstaan."

Laurens Heuts (11 jaar) speelt piano omdat... "1. Het rustgevend is, 2. Goed voor je hersenen en 3. Je kan leuke liedjes naspelen." Op de vraag 'Wat er zo leuk is aan muziek', zegt hij: "Omdat je het zelf kan maken, net als een tekening. Je kan zelf beslissen of je een C of een E of een G intoetst, en je kan ook de tekeningen van anderen beluisteren." >>> PIANO <<<

Uitgelichte berichten
Recente berichten