Eerste finalisten Solistenconcours bekend


De 61 leerlingen van de houtblazersectie gingen voor de eer en de ervaring 'de strijd' met elkaar aan. Deze eerste voorronde van de houtblazers op het Artamuse solistenconcours 2018, afgelopen zaterdag 27 januari, verliep soepel en sfeervol. Met hun nagenoeg foutloze presentaties kregen de deelnemers als vanzelf de aandacht van het publiek in de goed gevulde concertzaal in Sittard.

In de gemoedelijke sfeer van het concours beproeven ze hun talent en warmen veel deelnemers zich op voor het komende concoursseizoen. Vaak is de uitslag van het Artamuse Solistenconcours profetisch voor de toppers in 2018. Op zaterdag 3 februari zijn de volgende en meteen de laatste voorrondes. Dan is de slagwerk sectie en zijn de koperblazers aan de beurt. Om 19.00 uur begint de finale. De voorronde jury bestaat uit: Frank Rademakers (slagwerk), Noël Speetjens (koper) en Jacques Claessens (hout). In de finale wordt de uitslag bepaald door André Seerden, coördinator van de Young Talent Class van het Conservatorium in Maastricht.

UITSLAGEN:

>> HOUTBLAZERS 27 JANUARI <<

Voorronde programma:

>> KOPERBLAZERS 03 FEBRUARI<<

>> SLAGWERKERS 03 FEBRUARI<<

De finale staat gepland op 3 februari,

om 19.00 uur in de Artamuse concertzaal Sittard

Uitgelichte berichten
Recente berichten