Spreken is zilver, zingen is goud


Harrie Spronken speelt piano en gebruikt zijn stem – en metaforen - zoals wij tanden poetsen en onze haren kammen, met een enorme souplesse en gemak. Zijn favoriete quote heeft hij zelf bedacht en dat typeert zijn originaliteit en creatieve geestdrift. Harrie is zo’n docent die graag een glimlach op je gezicht tovert, en dat ook voor elkaar krijgt. De liefde die hij heeft voor zijn vak schittert door alles heen. Wat is je levensmotto? “Spreken is zilver, zingen is goud.” Waar en wanneer is jouw liefde voor je instrument geboren? “De liefde voor het instrument is thuis begonnen. Mijn vader zong, speelde piano en dirigeerde.” Wat is je favoriet nummer of muziek? “Favoriete nummers zijn meestal gebonden aan een bepaalde periode. Het hangt af van een heleboel dingen zoals mijn gemoedstoestand, de verzadiging die je kunt ervaren als een bepaald muziekstuk of genre te vaak of teveel hebt geluisterd etc. Favoriete nummers zijn als slagroom: het is heerlijk maar op den duur gaat het vervelen. Wel is er muziek die overeind kan blijven als deze voldoende lang is opgeborgen, dan kan dezelfde muziek als nieuwe inspiratie dienen.” Waar lopen jouw leerlingen tegenaan in het leren bespelen van het instrument en bij het zingen? “In het algemeen wil men meteen naar een eindresultaat dat doorgaans om een langer proces vraagt Niet het resultaat is steeds belangrijk, ook het proces.” Wat vinden ze het leukste aan de les bij jou? “Nieuwe elementen, nieuwe lesstof, optredens. Het interactief werken met publiek waarbij ook andere leerlingen betrokken zijn.”

Wat vinden ze doorgaans het minst leuke? “De vakanties.” Wat vind jij af en toe zwaar aan lesgeven en muziek maken? “Het lesgeven zelf vind ik niet zozeer zwaar, dat is en blijft boeiend. Het is als een soort spiegel waar je in kijkt. Wat ik wel zwaar vind is telkens opnieuw je moeten verantwoorden naar overheden die bepalen of jij het wel waard bent om gesubsidieerd te worden.”

Waarom zou iemand bij jou op les moeten komen? “In mijn lessen hanteer ik graag het motto, ‘de patiënt mag niet merken dat hij behandeld wordt.’ Leren kan heel leuk zijn.” >>> Zang <<<

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • YouTube Social  Icon
  • Twitter Basic Square
Logo_Artamuse_pms_rood_2-400x400.jpg

Artamuse 
Postbus 499
6160 AL Sittard-Geleen

Artamuse Beek
Dr. Stassenstraat 88
6191 VP Beek

046 428 01 00 

Artamuse Buchten
p/a Kerkvonderen 11
6122 CK Buchten
046 428 01 00

Artamuse Geleen
p/a Graaf Huyn College
Jos Klijnenlaan 683
6164 AP Geleen

046 428 01 00

Artamuse Sittard
Broeksittarderweg 1
6137 BH Sittard

046 451 89 51

Artamuse Stein
p/a  MFC De Grous
Heerstraat-Centrum 38
6171 HW Stein

046 428 01 00