Dat wil ich auch


Ze houdt van verrassingen, vindt heeeeel veel muziek leuk en hoopt nog lang les te geven. Klarinet docente Beppie Paquay over haar liefde voor muziek, haar ontmoeting met de klarinet en het docenten vak.

​​

Wat is jouw levensmotto Beppie? "Het leven hoeft niet saai te zijn, ook in het musiceren kun je voor verrassingen zorgen." Waar en wanneer is je liefde voor de muziek en de klarinet geboren? "Mijn liefde voor muziek is geboren tijdens een concert van de plaatselijke harmonie. Mijn vader was daar hoornist en de harmonie speelde op een kiosk in Duitsland. Ademloos heb ik naar het hele concert staan kijken en luisteren, ik moest omhoog kijken omdat ik nog zo klein was. Na afloop zei ik tegen mijn vader, “Dat wil ich auch”. Niet lang daarna kreeg ik een klarinet in mijn handen gedrukt. Eigenlijk wilde ik een ander instrument leren bespelen. Nu ben ik nog steeds heel blij dat het toch een klarinet was, want de klarinet is mijn grote liefde."

Wat is je favoriete nummer? "Eigenlijk heb ik geen favoriet nummer, ik vind zoooveel muziek mooi, van 'Music' tot 'La Traviata'."

Waar lopen jouw leerlingen tegenaan? "De meeste leerlingen maken graag samen muziek, in je eentje spelen en oefenen is minder leuk. Als je nieuwe stukken moet in studeren is het wel nodig."

Wat is het leukste aan jouw les? "Ik hoop dat mijn leerlingen voelen hoe veel muziek voor mij betekent, zodat ze zelf ook met hun hart en veel plezier gaan spelen."

Wat is het minst leuke aan jouw les? "Elke dag thuis studeren is soms wel een opgave, zeker als je vriendjes en vriendinnetjes lekker buiten aan het spelen zijn."

Wat vind je zelf het zwaarste of het lastigste aan les geven? "Ik zou het niet weten, ik vind lesgeven heel leuk!" Waarom zou iemand bij jou op les komen?

"Om goed en met plezier klarinet te leren spelen en daar nog heel lang mee door te gaan." >> Klarinet <<

Uitgelichte berichten
Recente berichten