Talent Fights Cancer raakt gevoelige snaar bij jonge meiden


Tara, Angela, Laani, Sanne, Lotte, Anya, Esther, Joshlyn, Mirna, Lisa en Sara. Maar liefst 11 jonge meiden die zich betrokken voelen bij de nummer 1 ziekte van het Westen: kanker. Samen vormen ze The Celtic Strings, een vioolensemble dat bezield wordt geleid door Artamuse docent en componist Reinder Eggen. Met hun hippe poprepertoire en typisch Iers-Keltische sound gaan de meiden op 5 november geld inzamelen voor het Kankeronderzoekfonds Limburg. Een benefietconcert, samen met vele andere artiesten op 5 november. Daar hebben de meiden super veel zin in! Vanaf 13.30 uur is er een tof programma tijdens het Talent Fights Cancer event in het Gulpener BrouwLokaal in Gulpen. The Celtic Strings is een van de acts die optreden.

Hun allereerste optreden vergeten ze niet snel, dat was op 8 november 2014. Toen zaten er nog twee cello’s bij het ensemble dat inmiddels in zijn geheel uit (alt)violisten bestaat. De gemiddelde leeftijd van ‘de Strings’ is 12 jaar, wat heel bijzonder is. Viool wordt vaak geassocieerd met volwassen spelers en heeft, onterecht, soms een wat ouderwets en klassiek imago. The Celtic Strings breken dwars door dat beeld heen door bijvoorbeeld nummers van Ed Sheeran en Bruno Mars te spelen. Ook filmmuziek is een welkom uitstapje voor de meiden. Het ensemble is ontstaan doordat Reinder Eggen, die onder andere vioolles geeft bij Artamuse, zijn leerlingen meer wilde laten samenspelen. Samenspelen is dé manier om je razendsnel te ontwikkelen als cursist of leerling. Een aantal leerlingen wilde graag meer Iers-Keltische maken. Reinder kwam een Ierse muziekbundel tegen, heeft de te moeilijke partijen aangepast op zijn studenten et voilà, een ensemble was geboren. The Celtic Strings treden zeer regelmatig op en hebben niet alleen een pakkende playlist maar ook prettig veel podiumervaring. De basis van de groep moet helaas wel worden vervangen; kleine meisjes worden groot en gaan soms buiten de provincie studeren. De optredens regelt Reinder, ze variëren van kleine kerstuitvoeringen tot grote culturele openingen, van roerige museumdagen tot rustgevende kunstexposities en van ingetogen dodenherdenkingen tot uitbundige Euregionale festivals. Dat ze nu al voor de derde keer meedoen aan Talent Fights Cancer heeft te maken met de betrokkenheid van Reinder en de meiden bij het goede doel, én met de super leuke middag die ze beleven met ‘al die gelijkgestemden’. Talent Fights Cancer is een initiatief van zangeres Dyanne Sleijpen en een gevarieerde, betrokken werkgroep bestaande uit onder meer brouwers en artiesten. Meer informatie is te vinden via: www.facebook.com/TalentFightsCancer en www.facebook.com/thecelticstrings

Uitgelichte berichten
Recente berichten