Mijn lust en mijn leven


Bij een nieuwe website hoort een nieuwe aanpak. Een persoonlijke aanpak wat ons betreft. Daarom stellen we alle docenten in een blog artikel aan jullie voor. In deze blog mandoline en klarinet docent Leoniek Hermans. Net als haar instrument een toegankelijke, easy going en lieve docente met als motto, 'muziek maakt het leven leuker.' Leoniek, welke instrumenten bespeel je en waarin geef je les bij Artamuse?

"Ik speel mandoline en klarinet, daar geef ik ook les in. Verder ben ik actief op het vlak van cultuureducatie, dus in schoolprojecten zoals 'Orkest in de klas'."

Wat is je levensmotto of favoriete quote? "Muziek maakt het leven veel leuker."

Waar en wanneer is jouw liefde voor je instrument geboren? "Toen ik 5 jaar was mocht mijn zus op mandoline les, ik ging mee om te kijken en zei tegen mijn ouders, "Dat wil ik ook!". Ik mocht op les en ben nooit meer gestopt met musiceren."

Wat is je favoriete muzieknummer of -genre en waarom?

"Ik houd erg veel van muziek uit de barok, maar ook van andere stijlen. Het hangt af van waar en met wie ik ben welke muziek ik graag luister of nog liever, zelf speel."

Waar lopen jouw leerlingen tegenaan in het leren bespelen van de instrumenten waarin jij les geeft? "Zowel klarinet als mandoline zijn instrumenten die eigenlijk iedereen kan leren bespelen, zowel jonge leerlingen als ook volwassenen. Natuurlijk is het nodig om er wat tijd in te stoppen. Om, behalve naar de les te komen, ook thuis te repeteren, maar dan is het ook geweldig leuk om te doen!

Wat vinden ze het leukste aan de les bij jou? "Naast zelf spelen het samen muziek maken."

Wat vinden ze doorgaans het minst leuke? "Dat ze maar 1 keer in de week op les mogen en kunnen. Wanneer je een instrument leert spelen is thuis oefenen nodig om vorderingen te maken. Veel leerlingen hebben het druk en hebben hier dus moeite mee. Daarom willen ze eigenlijk meer les." Wat vind jij af en toe zwaar aan lesgeven en muziek maken? "Muziek maken is mijn lust en leven, lesgeven is mijn passie: het is fantastisch om te zien hoe leerlingen kunnen genieten van muziek. Natuurlijk moet er af en toe gesjouwd worden met meer dan alleen de klarinet: zware tassen, cd-spelers en zo, maar ja, dat scheelt weer een keer sporten."

Waarom zou iemand bij jou op les willen komen? "Omdat mandoline spelen fantastisch is!! Hij is bovendien redelijk makkelijk om te leren en lekker makkelijk in de omgang. En ja, die romantiek, dat past zeker bij de mandoline."

>> Mandoline <<

>> Klarinet <<

Uitgelichte berichten
Recente berichten