De hartslag van de muziek


Bij een nieuwe website hoort een nieuwe aanpak. Een persoonlijke aanpak wat ons betreft. Daarom stellen we alle docenten in een blog artikel aan jullie voor.

In deze blog slagwerk en dwarsfluit docent Frank Habets, een man die nooit voor slechts één instrument heeft kunnen kiezen.

Gelukkig hoeft dat ook niet als muziek een grote aantrekkingskracht op je uitoefent! Frank, waar is jouw passie voor slagwerk geboren? "Zolang als ik me kan herinneren heeft muziek een enorme aantrekkingskracht op mij uitgeoefend. Het is me alleen nooit gelukt om voor één instrument te kiezen. Uiteindelijk heb ik drie instrumenten op het conservatorium gestudeerd: dwarsfluit, slagwerk en contrabas. Daarnaast speel ik graag piano. Behalve dat ik les geef, componeer en arrangeer ik ook."

Wat moeten mensen weten over slagwerk?

"Slagwerk is de hartslag van alle muziekstijlen. Je kunt kiezen uit heel veel instrumenten: van drumstel tot marimba, van kleine trom tot bekkens, van djembé tot pauken. Waar je ook voor kiest, je zult merken dat slagwerk een onweerstaanbare aantrekkingskracht op je uitoefent, omdat het spelen een heel fysieke bezigheid is. Na een slechte dag op school of op het werk is het heerlijk om bijvoorbeeld achter je drumstel te gaan zitten en de stress van je af te spelen."

Is dat niet vervelend voor de buren? "Dat hoeft niet, je hebt tegenwoordig goede elektronische drumstellen met een hoofdtelefoon." Waar kun je terecht als slagwerker, later als je groot bent ;-)?

"De mogelijkheden om samen te spelen als slagwerker zijn ontelbaar. Elke popband heeft een drummer nodig, je kunt lid worden van een drumband of harmonie. Misschien kies je voor een sambaband of een djembé groep. Wat je ook wilt, je kunt het bij ons leren, al vanaf je 6de tot en met je 99ste."

>> Dwarsfluit <<

>> Slagwerk <<

>> Contrabas <<

Uitgelichte berichten
Recente berichten