Als muzikant heb je 'levenslang'


In deze blog Karin Colaris, ze werd in mei 2017 Ridder in de Orde van Oranje Nassau, voor al haar inzet binnen de muziekwereld - met name de HaFaBra. Een vrouw met een duidelijke passie voor muziek en duidelijke regels...

Hoe heet je? "Karin Colaris."

Welke instrumenten bespeel je - en in welke geef je les bij Artamuse? "Ik speel trompet, blokfluit en piano. Als docent geef ik theorielessen en de cursus Muziek4Kids, daarin staat de blokfluit centraal."

Wat is je levensmotto/favoriete quote?

"Muziek maken is leuk, maar samen muziek maken is veel leuker."

Waar en wanneer is jouw liefde voor je instrument geboren?

"Op 3 jarige leeftijd wilde ik graag muziek leren maken omdat mijn vader dat ook deed. Pas toen ik 6 jaar was mocht ik beginnen, ik doe het nog altijd met heel veel plezier."

Wat is je favoriete muziekstuk of liedje en waarom?

"Ik heb geen echt favoriet nummer, ik hou van allerlei soorten muziek. Soms word ik er vrolijk van, soms raakt muziek mij heel diep in mijn ziel. Misschien een voorbeeld, het nummer Insieme A Te van Allesandro Safina, dat vind ik nou mooi." Waar lopen jouw leerlingen tegenaan in het leren bespelen van het instrument? "In mijn lessen Muziek4kids gebruik ik de blokfluit. Iedereen denkt dat dat een gemakkelijk instrument is, maar dat valt soms tegen. Er komen veel dingen samen waardoor iedereen op een punt komt dat het even niet lukt. Het is een uitdaging om de leerling over dat punt heen te helpen."

Wat vinden ze het leukste aan de les bij jou?

"Dat het nooit saai is, de lestijd vliegt voorbij omdat ik veel muzikale aspecten aan bod laat komen."

Wat vinden ze doorgaans het minst leuke?

"Sommige kinderen moeten wennen aan mijn duidelijke regels, na verloop van tijd gaan ze dit juist waarderen."

Wat vind jij af en toe zwaar aan lesgeven en muziek maken?

"Je hebt als muzikant 'levenslang', zeg ik altijd. Je moet bezig blijven met je instrument, zelf ook blijven oefenen, spelen en optreden om je niveau te behouden. Ook ontwikkelingen in je vakgebied moet je bijhouden. Dit is niet echt 'zwaar' maar het is een behoorlijke tijdsinvestering die bij sommige andere banen niet nodig is. Het lesgeven op zich vind ik leuk, het is wel erg veranderd in de loop der tijd." Waarom zou iemand bij jou op les willen komen?

"Muziek4kids is een krachtige basis om welk instrument te leren bespelen. Het is een zeer gevarieerde cursus waarbij allerlei muziekaspecten aan bod komen. Daarbij leer je iets heel belangrijks: de taal van de muziek. Dat is een taal die overal ter wereld hetzelfde is en daarom door iedereen begrepen wordt."

>> Muziek4kids <<

Uitgelichte berichten
Recente berichten