“Ik speel al twee jaar dwarsfluit, heel erg leuk. We hebben met zijn drietjes les  en spelen leuke liedjes. Frank speelt op de piano. Soms mag ik ook optreden.  Dan komen mijn papa en mama kijken. Dat vind ik heel spannend.” 

Sanne, 9 jaar

 

“Sinds ik 10 ben speel ik dwarsfluit, ik blijf nog elke keer bij leren. Ik volg de  laatste jaren repertoirevorming en in elk nieuw muziekstuk zitten weer  uitdagingen om onder de knie te krijgen. Je raakt nooit uitgeleerd. Een stuk  spelen dat je beheerst, is ontspannend na een dag op kantoor en vergaderen.  Daarom vind ik het na zoveel jaar nog altijd leuk om te doen en kan ik me een  leven zonder muziek niet voorstellen.” 

Diandra, 39 jaar

 

Kom je bij ons op dwarsfluit les? Dan is de kans groot dat je les krijgt van Frank Habets. Deze muzikale duizendpoot is niet alleen slagwerk en dwarsfluit docent, Frank staat ook bekend om zijn eigen composities en arrangementen. Frank gaat 1000% voor zijn vak. Hij kan alleen niet kiezen, maar met zijn muzikale talent hoeft dat gelukkig ook niet!
 

Frank, waar is jouw liefde voor je instrument geboren?
"Zolang als ik me kan herinneren heeft muziek een enorme aantrekkingskracht op mij uitgeoefend. Het is me alleen nooit gelukt om voor één instrument te kiezen. Uiteindelijk heb ik drie instrumenten op het conservatorium gestudeerd: dwarsfluit, slagwerk en contrabas. Daarnaast speel ik ook nog graag piano. Behalve dat ik les geef, componeer en arrangeer ik ook."

 

Wat moeten mensen weten over de dwarsfluit?

"Dwarsfluit is een prachtig en veelzijdig instrument: heel geschikt voor samenspel, onmisbaar in een (symfonie- of harmonie-) orkest, vaak te horen in pop- en jazzmuziek en ook nog heel mooi als solo-instrument."

 

Je kunt al vanaf 6 jaar beginnen met het spelen van dwarsfluit, maar mijn leerlingen zijn tussen 6 en 75 jaar oud.  En je hoeft echt niet jong te zijn als je begint: ook volwassenen kunnen de fluit oppakken en met veel plezier leren spelen. Daar komt nog bij dat recent wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat aandacht, werkgeheugen, verwerkings-snelheid en je lange termijn geheugen aanzienlijk verbeteren als je een instrument speelt en dat geldt voor alle leeftijden !!"

 

Waarom zou iemand bij jou op les willen komen?
"Tijdens mijn lessen probeer ik in te spelen op de wensen en de smaak van wie ik voor me heb. Maar ik stimuleer ook het samen spelen. Samen muziek maken is het mooiste wat er is en daarom begeleid ik mijn leerlingen en cursisten op de piano. Van groepslessen ben ik een groot voorstander, dus daar moedig ik iedereen voor aan. Ook nodig ik leerlingen uit om deel te nemen aan kleine en grote ensembles en natuurlijk treden die ook op. Zo leren kinderen zichzelf al vroeg te presenteren, ze leren naar elkaar luisteren en hoe je kunt functioneren in een orkest - samenwerken dus. Jong geleerd is oud gedaan."

 Frank Habets 

Fotos Medewerkers 2017-AmandaVanDerLugt

 Berthe van den Boomen 

Dwarsfluit - Milou van MUlken
00:00 / 00:00
Logo_Artamuse_pms_rood_2-400x400.jpg