"When I started learning the cello, I fell in love with it. It sounded like a voice,     my voice." - Mstislav Rostropovich 

 "It is the closest instrument to the human voice. And the things you can do on  the cello..." - Stjepan Hauser  

"The cello is such a melancholic instrument, such an isolated, miserable yet my  most loved instrument." - Ritchie Blackmore  
Say hello to the cello! Een kanjer van een instrument - maar liefst 1.20 meter - met al meer dan 400 jaar op de 'teller'.

De cello wordt wel eens 'de grote broer van de viool' genoemd. Laat het hem maar niet horen, 'de viool is mijn kleine zusje', zou hij zeggen.

Cello en viool zijn dus wel familie van elkaar. Het zijn allebei
strijkinstrumenten, vreselijk aaibaar dus allebei.

Maar vergis je niet, het is best lastig om de juiste snaar te raken! Op een cello pak je niet zomaar een akkoord zoals op de gitaar.

Gelukkig kun je er veel mee oefenen, er is veel muziek geschreven voor dit prachtige instrument.

Sinds 2018 is Sara Noordkamp onze cello docente. Lees het super leuke, korte blog interview met haar.

Kijk die enthousiaste Sara Noordkamp​ eens die kids helemaal heppiedepeppie krijgen voor cellolessen! Doet ze goed en met een missie. 

Sara geeft één van de lessen van Kiezum waarbij de kids iedere week een ander instrument mogen bespelen, om zo de uiteindelijke instrumentkeuze iets makkelijker te maken.

Sarah over de Bach Cello Suite No. 6 in D Major - I. Prelude (Jean-Guihen Queyras): "Dit is voor mij de hemel van dit moment."

Logo_Artamuse_pms_rood_2-400x400.jpg